Personvern - no.lappgroup.com

Personvern

PERSONVERNERKLÆRING

DEL 1 - Innsamling av personlige data

(1)          Denne delen gir informasjon om innsamling av personlige data ved bruk av vår nettside. Personlige data defineres som personlig informasjon, slik som ditt navn, adresse, og e-post adresse.

(2)          Den ansvarlige part for ditt personvern i henhold til GDPR Art. 4 Pkt. 7 er Miltronic AS, Postboks 2274 Strømsø, 3003 Drammen, info (at) miltronic.no. Du kan kontakte vår personvernsansvarlige via vår postadresse eller se våre kontaktdetaljer i DEL. 20.

(3)          Bruk av funksjonalitet som gjør det nødvendig å dele dine data for å behandle og levere våre tjenester, hvilke data som lagres, av hvem og hvor lenge dette blir lagret, er beskrevet i denne personvernerklæringen.

 

DEL 2 – Dine rettigheter

(1)          Med hensyn til vårt firma og dine personopplysninger har du følgende rettigheter:

-       Rett til innsyn i dine personopplysninger

-       Rett til å endre eller slette dine data

-       Rett til å begrense behandlingen av dine data

-       Rett til å nekte at vi behandler dine data

-       Rett til dataportabilitet

(2)          Dersom du mener at vi ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndighet. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

 

DEL 3 – Innsamling av personlige data når du besøker vår nettside

Dersom du ikke registrerer deg eller lagerer din brukerinformasjon på våre websider samles kun personlige data din nettleser sender til vår server. Når du besøker vår webside samler vi inn data om trafikk og bruk av våre nettsider, slik som:

-       IP adresse

-       Dato, tidssone og tidspunkt for besøket

-       Hvilke sider du besøker

-       Hvor mye data som sendes

-       Nettstedet som gjør forespørselen

-       Hvilken nettleser du bruker

-       Operativsystem og grensesnitt

-       Språk og informasjon om nettleserversjon

(1)          Når du bruker våre nettsider lagres en cookie på din datamaskin. Cookies kan ikke starte programmer eller overføre virus til din datamaskin. Formålet med en cookie er å gjøre din brukeropplevelse mer brukervennlig og effektiv når du besøker vår webside.

(2)          Bruk av cookies:

a)    Denne websiden bruker følgende cookies:

-       Midlertidige cookies (se punkt b.)

-       Vedvarende cookies (se punkt c.)

b)    Midlertidige cookies slettes automatisk når du lukker nettleseren. Dette inkluderer også såkalte økt-cookies. Forespørsler fra nettleseren din kan tildeles unike ID’er som lagres i økt-cookies. Nettleseren finner informasjonen når du besøker nettsidene våre igjen. Når du logger ut eller lukker nettleseren slettes alle midlertidige cookies.

c)    Vedvarende cookies slettes automatisk etter spesifisert tid. Du kan når som helst slette alle vedvarende cookies in din nettleser.

d)    Dersom du ikke ønsker at cookies skal lagres på din enhet kan du blokkere for cookies via innstillingene i menyen til nettleseren din. Vær oppmerksom på at nettsidene ikke fungerer optimalt hvis du blokkerer for cookies.

e)    Har du en konto hos oss bruker vi cookies til å identifisere deg når du besøker vår nettside, slik at du slipper å logge inn på nytt hver gang.

f)     Flash cookies lagres av flash programvaren og ikke nettleseren. Flash cookies slettes automatisk etter utgangsdato satt av programmet som lagret cookiene. Du kan fjerne flash cookies ved å slette nettleser-historikken eller bruke programmer til nettleseren din som sletter disse, slik som Adobe Flash Killer cookie for Google Chrome og Better Privacy add-on for Firefox.

 

DEL 4 – Ytterligere funksjoner og databruk på websiden

(1)       I tillegg til den rent informasjonsmessige bruken av nettstedet tilbyr vi ulike tjenester du kan bruke hvis du er interessert. Dette krever som regel at du oppgir videre personopplysninger som brukes av oss til å levere våre respektive tjenester.

(2)       I tillegg til de ovennevnte dataene, samler og lagrer vi informasjon brukeren sender inn på nettsiden eller overfører til oss på andre måter. Eksempler på slike data er:

Bedrift
Org. nr
Kontaktperson
Adresse
E-post
Telefon

(3)          Vi bruker disse dataene til å kommunisere med kunder om produkter, tjenester og bestillinger. Vi oppdaterer våre selskapsregistre og kundekontoer med disse dataene og bruker dem til å anbefale produkter eller tjenester til potensielt interesserte bedriftskunder.

Vi bruker informasjonen til å forbedre vår nettside, e-shop og online tilstedeværelse og forbedre informasjonen vi kan tilby våre kunder. I tillegg brukes dataene til å forhindre misbruk og svindel eller å avsløre dem, eller for å tillate tredjeparter å utføre tekniske, logistiske eller andre tjenester på vegne av oss.

(4)          Hvis kundene tidligere har gitt sitt samtykke og/eller det er lovlig, kan vi også bruke disse dataene til produktrelaterte undersøkelser og markedsføringsformål.

(5)          Vi bruker delvis eksterne tjenesteleverandører til behandling av dataene dine. Disse leverandørene er nøye utvalgt av oss. De er bundet til våre direktiver og overvåkes jevnlig.

(6)          Vi kan overføre dine personopplysninger til tredjeparter med hensyn til markedsføring, konkurranser, signering av kontrakter eller lignende tjenester vi tilbyr i fellesskap med våre partnere.

(7)          I det omfang våre tjenesteleverandører eller partnere har hovedkontor i et land utenfor EØS-området, skal vi holde deg informert om eventuelle konsekvenser av disse omstendighetene som berører ditt kundeforhold.

 

DEL 5 - Innvending eller trekke tilbake samtykke

(1)     Har du gitt oss ditt samtykke til behanding av dine data kan du når som helst trekke ditt samtykke tilbake. Dette kan medføre begrensninger i hvilke tjenester vi kan tilby.

(2)     Ved innsigelse vil vi be om en begrunnelse for hvorfor vårt firma ikke kan behandle personopplysninger som vanlig. I tilfelle hvor din innvending er rettferdig, vil vi se på saken og enten avslutte, justere databehandlingen eller forklare deg med legitim grunn hvorfor behandlingen vil fortsette.

(3)     Du kan selvfølgelig motsette deg behandling av dine personopplysninger for reklame eller dataanalyse ved å sende dine innvendinger mot annonsering til følgende adresse: ingvild(at)miltronic.no

 

DEL 6 - Kontaktskjemaer og e-post

Det er kontaktskjemaer på vår nettside som kan brukes til elektronisk kontakt. Hvis en bruker utnytter denne muligheten, blir dataene som er oppgitt i skjemaet overført til oss og lagret. Disse dataene er blant annet navn, firma, adresse, telefon, e-post, IP-adresse, dato og klokkeslett.

Alternativt kan du kontakte oss via e-postadressen som er oppgitt på våre nettsider. I denne sammenheng vil dataene ikke bli videresendt til tredjeparter. Dataene brukes kun til behandling av samtalen.

 

DEL 7 - Tjenesteleverandører, hosting og drift av nettstedet

Dataene lagres på serverne til våre tjenesteleverandører, Lapp Service GmbH og SETU GmbH, Königsturmstr. 28 73525 Schwäbisch Gmünd.

 

DEL - 8 Google Remarketing

Dette nettstedet benytter remarketingteknologien til Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, "Google"). Brukere som tidligere har besøkt våre nettsider og Internett-tjenester og som viser interesse for tilbudet, kan ved hjelp av denne teknologien adresseres ved hjelp av målrettede kampanjer på sidene til Google Partner Network. Markedsføringen bruker informasjon fra Google sine cookies, som er små tekstfiler lagret på brukerens datamaskin. Disse tekstfilene hjelper oss å analysere brukeradferd og kan senere brukes til målrettede produktanbefalinger og interessebasert annonsering, basert på dine personlige interesser.

Brukere kan deaktivere Googles bruk av cookies til disse formålene ved å besøke siden for deaktivering av Google-annonsering, https://policies.google.com/technologies/ads. Som et alternativ kan brukere deaktivere tredjeparts bruk av informasjonskapsler etter besøk på deaktiveringssiden til Network Advertising Initiative. http://optout.networkadvertising.org/

Ved å bruke vår webside godkjenner du at Google samler data om deg på den måten som er beskrevet og for de formål som er oppgitt her. Vi påpeker at, uavhengig av våre regler, har Google sine egne personvernsregler. Vi aksepterer ikke ansvar eller forpliktelser for Googles regler og prosedyrer og henviser til Googles retningslinjer for databeskyttelse. https://policies.google.com/privacy/update

Du kan velge bort Googles bruk av cookies for disse formålene ved å gå til siden for annonsering hos Google Advertising. Alternativt kan brukerne deaktivere bruken av tredjeparts cookies ved å besøke siden til Network Advertising Initiative. Dataene lagres i ett år.

 

DEL - 9 Facebook Remarketing

Dette nettstedet bruker remarketingfunksjonen "Custom Audiences" fra Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA ("Facebook"), i pikselvarianten og uten "utvidet sammenligning" -innstilling. Remarketing tar sikte på å presentere interesserelatert annonsering ("Facebook-annonser") til besøkende på denne nettsiden når de besøker Facebook som et sosialt nettverk. Til dette formål kan remarketingpikselet til Facebook være implementert på denne nettsiden, og derved gjøre det mulig å opprette en direkte kobling til Facebook-servere på besøk til nettstedet. Facebook-serveren blir informert om besøket ditt på dette nettstedet og Facebook tildeler denne informasjonen til din personlige Facebook-brukerkonto. Vennligst gå til Facebooks private policy på https://www.facebook.com/about/privacy/ for detaljerte opplysninger om Facebooks innsamling og bruk av data, samt dine rettigheter og muligheter for å beskytte det. Dataene lagres i 1 år.

 

DEL 10 Matomo Web Analytics

På vår nettside brukes programvareverktøyet Matomo for å analysere brukeradferd til besøkende. Programvaren plasserer en cookies på brukerens datamaskin (se ovenfor for cookies). Hvis enkelte sider på nettstedet vårt er tilgjengelige, lagres følgende data:

(1) Deler av IP-adressen til brukeren (anonymisert IP, se forklaring under.)

(2) Nettstedet som besøkes

(3) Nettstedet som brukeren ga tilgang til nettsiden som besøkes (henviser)

(4) Undersidene som besøkes på nettstedet

(5) Tidsbruk på nettsiden

(6) Besøkshyppigheten til nettstedet

Programvaren til Matamo kjører utelukkende på våre egne servere til nettstedet vårt. Personopplysningene til brukerne lagres kun der. Dataene sendes ikke videre til tredjepart. Programvaren er satt slik at IP-adressene ikke er fullstendig lagret, men 2 byte av IP-adressen er maskert (for eksempel: 192.168.xxx.xxx). På denne måten er det ikke lenger mulig å tilordne den forkortede IP-adressen til den ringende datamaskinen.

Rettsgrunnlaget for behandling av brukernes personopplysninger er GDPR Art. 6 Pkt. 1 f).

Behandlingen av brukernes personlige data gjør det mulig for oss å analysere brukeradferden til våre besøkende. Vi er i stand til å samle informasjon om bruken av de enkelte komponentene på nettstedet vårt ved å evaluere dataene som er innhentet. Dette hjelper oss kontinuerlig å forbedre brukrevennligheten og innholdet på nettstedet vårt. Til disse formål er det i vår legitime interesse å behandle dataene i samsvar med GDPR Art. 6 Pkt. 1 f). Ved anonymisering av IP-adressen er brukernes interesse for å beskytte personopplysningene tatt i betraktning.

Dataene vil bli slettet så snart de ikke lenger er nødvendig, i vårt tilfelle er dette etter ca 2 år.

Cookies lagres på brukerens datamaskin og overføres til nettstedet vårt. Derfor har du som bruker også full kontroll over bruken av cookies. Du kan deaktivere eller begrense overføringen av cookies ved å endre innstillingene i nettleseren din. Cookies som allerede er lagret, kan slettes når som helst. Dette kan også gjøres automatisk. Hvis cookies er deaktivert på nettstedet vårt, kan det ikke lenger være mulig å bruke alle funksjonene på nettstedet fullt. Vi anbefaller alle å tillate bruk av cookies på vårt nettsted.

Vi tilbyr våre brukere av nettsiden muligheten til å velge bort analyseprosedyren. For å gjøre dette må du følge den tilhørende lenken. På denne måten plasseres en annen cookie på systemet ditt, som signaliserer at systemet ikke skal lagre brukerdata. Hvis brukeren sletter den tilhørende informasjonskapselen fra sitt eget system i mellomtiden, må brukeren sette tilbakekallingsskapet på nytt. Dette gjelder for alle ulike nettlesere, selv om de er på samme pc, mobil eller nettbrett.

Mer informasjon om personverninnstillingene for Matomo-programvaren finner du under følgende lenke: https://matomo.org/docs/privacy/

Matomo Tracking

Ved å godta cookies godtar du at vi kan bruke analyse av dine besøk for å forbedre nettsiden og gjøre kundeopplevelsen enda bedre. Vi anbefaler sterkt at du konfigurerer nettleseren til å godta cookies fra vår nettside.
Vennligst klikk nedenfor for å godta eller skru av cookies i denne nettleseren.


DEL 11 - Nyhetsbrev

Alle kunder som ønsker å motta nyhetsbrev fra oss må samtykke til at vi sender mail til e-postadressen kunden registrerer. For å motta nyhetsbrevet må alle kunder bekrefte abonnementet ved at de mottar en e-post med en link de må klikke for å aktivere medlemskapet (Double Opt-In prosedyre).

Ved registrering til nyhetsbrevet lagrer vi også IP-adressen som er oppgitt av Internett-leverandøren (ISP), dato og klokkeslett. Lagring av disse dataene er nødvendig for å muliggjøre senere sporing av eventuell (mulige) misbruk av e-post. Det gir også personen som er ansvarlig for databehandling juridisk sikkerhet.

Personlige data samlet inn under registrering til nyhetsbrev brukes kun til sending av vårt nyhetsbrev. Abonnenter til nyhetsbrevet kan bli informert via e-post hvordan dette gjøres i tilfeller der det kan være nødvendig med endringer for nyhetsbrevregistrering eller drift av nyhetsbrevet. Innenfor omfanget av nyhetsbrevet blir ingen personopplysninger overført til tredjeparter, bortsett fra vår gjeldende e-postleverandør (Paloma.se).

Abonnenter kan når som helst melde seg av nyhetsbrevet og trekke sitt samtykke til lagring av personopplysninger ved hjelp av den aktuelle lenken i nyhetsbrevet. I tillegg har abonnenter mulighet til å melde seg av til personen som er ansvarlig for behandlingen eller å informere ham gjennom andre kommunikasjonsmidler.

 

DEL 12 - Chat

Vi har foreløpig ingen chat integrert på våre websider.

 

DEL 13 - Servoconfigurator og EPIC Housing Configurator

Obligatoriske valg må oppgis for å sikre at et individuelt tilbud kan sendes til deg. Data angitt i konfiguratoren brukes kun for produksjon, forsendelse og forhandling om tilbudet du har forespurt.

 

DEL 14 - Lagringstid for personlige data

Med mindre annet er angitt, er kriteriet som avgjør lagringsperioder den respektive lovbestemte oppbevaringsperioden. Data slettes etter at en slik periode er utløpt, forutsatt at de ikke lenger er nødvendig å opprettholde kontrakten.

 

DEL 15 - Juridiske eller kontraktslige regler for utlevering av personopplysninger

Utlevering av personopplysninger er delvis foreskrevet ved lov, f.eks. skatteregler, eller kan være et resultat av kontraktsmessige avtaler. Når du signerer en kontrakt kan det noen ganger være nødvendig at partene stiller sine personopplysninger til disposisjon. For eksempel kan den registrerte være forpliktet til å gjøre personopplysninger tilgjengelige for oss når vårt firma signerer en kontrakt med dem. En konsekvens av ikke å utlevere personopplysninger ville være at kontrakten ikke kan bli signert med den registrerte. Den berørte part må kontakte oss før slike personopplysninger blir tilgjengelig. I hvert enkelt tilfelle vil vår medarbeider rådgive partene dersom personopplysningene er lovlig, kontraktsmessig foreskrevet eller nødvendig for å inngå kontrakt. Han vil også informere om eventuell eksisterende forpliktelser til å gi personopplysninger og mulige konsekvenser av ikke å levere personopplysninger.

 

DEL 16 Automatiske beslutninger

Det er ingen prosesser for automatiske beslutinger eller profilering av kunder.

 

DEL 17 Rettslig grunnlag for databehandling

GDPR Art. 6 Pkt. 1 a) er vårt juridiske grunnlag for behandlingsprosedyrer som krever at vi får samtykke til spesifik behandling, spesielt registreringer til nyhetsbrev. I tilfeller der behandling av personopplysninger er nødvendig for kontraktsoverensstemmelse som involverer den registrerte som kontraktspartner, er behandling av data basert på GDPR Art. 6 Pkt. 1 a). Som et eksempel er dette tilfelle med prosesseringsprosedyrer som er nødvendige for levering av varer eller ytelsen til en tjeneste eller returservice. Det samme rettsgrunnlaget dekker også behandlingsprosedyrer som trengs for å gjennomføre kontraktslige tiltak, f.eks. spørsmål angående våre produkter eller tjenester. Hvis vårt selskap er underlagt en juridisk forpliktelse som krever behandling av personopplysninger, f.eks. Overholdelse av skatterelaterte plikter, skal behandlingen være basert på Art. 6 Pkt. 1 c) i GDPR.

 

DEL 18 Rettslig grunnlag iht. GDPR Art. 6 Pkt. 1 f), våre legitime interesser i behandling

Behandlingsprosedyrer kan i siste instans være basert på GDPR Art. 6 Pkt. 1 f). Behandlingsprosedyrer som ikke er berørt av noen av de rettslige prinsippene som er nevnt i Del.14, hviler på dette rettslige grunnlaget, dersom behandlingen er nødvendig for å beskytte en berettiget interesse for vårt firma eller en tredjepart, hvor grunnleggende rettigheter og friheter til berørte ikke overgår vår egen interesse. En legitim interesse kan antas hvis den registrerte er kunden til den ansvarlige personen (Betraktning 47 punkt 2 GDPR).

Hvis behandlingen av personopplysninger foregår på bakgrunn av GDPR Art. 6 Pkt. 1 f), vil vår legitime interesse være ytelsen til vår forretningsaktivitet.

 

DEL 19 Ytterligere informasjon

Kunden er klar over at i lys av den nåværende teknologien, kan det ikke garanteres fullstendig databeskyttelse i dataoverføringer via internett. Som et resultat, og når det gjelder sikkerhet for data som er lagt ut på internett, tar kunden det fulle ansvar. Av denne grunn har de registrerte rett til å overføre dataene sine til oss via alternativer, f.eks. per telefon.

 

DEL 20 Kontakt med vår Personvernansvarlig

Lapp-konsernet legger stor vekt på kundenes tillit og er behjelpelig med å svare på spørsmål om behandling av personopplysninger. For spørsmål som ikke er tilstrekkelig dokumentert i denne personvernerklæringen, eller hvis kundene ber om ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med vår personvernansvarlig:

Navn: Ingvild Freidher

E-post: ingvild(at)miltronic.no

 

Vennligst ta kontakt også dersom du blir oppmerksom på eller mistenker brudd på personopplysninger forårsaket av vårt firma.